2014. május 11-én immáron 21. alkalommal

A Bakony200 országúti kerékpáros teljesítménytúra az idei évben 21. alkalommal rajtol Veszprémből és különböző hosszúságú távokon kalauzol végig a Balaton-felvidék és a Bakony útjain.

1993 óta minden májusban nekivágott az a 100-200 lelkes bringás, aki a meghirdetett 7 táv közül a számára legjobban tetszőt teljesítette.

A Bakony 200 teljesítménytúra a Balaton-felvidék és a Bakony régió lankáin kanyarog végig zegzugos falvak és gyönyörű kilátást nyújtó helyek érintésével. Említést érdemel még a kilátás a Kab-hegyről, a nagyvázsonyi Kinizsi vár, valamint a 200 km-es távon indulók a Sümegi várat és a Tapolcai-medence tanúhegyeit is megcsodálhatják.

A legrövidebb 30 kilométeres távtól egészen az extrémnek számító 200 kilométeresig összesen hét táv közül lehet választani, így mindenki megtalálja magának azt, amelyik igazi kihívásként szolgál - mondta Tóth András, BringásAndrás főszervező, aki 2014-től a Veszprémi Kerékpáros Egyesület keretein belül szervezi a túrát.

A korábbi évekhez képest apróbb változások vannak csak a túrával kapcsolatban, viszont a Kab-hegy magassága és a korábbi távok nem változnak. Az indulókra a Nelson Bike Angyal vigyáz, aki a túra napján biztosít segítséget a kerékpárok meghibásodására.
.