Fontos és hasznos infók a rajt előtt!

Szeretnélek néhány hasznos információval ellátni a hétvégi Bakony 200 kerékpáros teljesítménytúrával kapcsolatban.Az előnevezők listáját itt találod.


Helyszín
A rajt és cél Veszprém történelmi belvárosában, az Óváros téren lesz. A hely eltéveszthetetlen, aki valaha is járt Veszprémben, szinte biztos, hogy sétált már ezeken a macskaköven.
Az Óváros téren nagyon kevés parkolóhely van, ezért javasoljuk, hogy inkább az 500 méteres körzetben található parkolók egyikét használd! <> KATT IDE <>

Étkezés, mosdó
A túra utáni étkezés (májas rizottó) az Óváros téren levő CAFÉ piAzza teraszán lesz. A rajtcsomagban található étkezési jeggyel tudjátok átvenni.
Az étterem ~8.30-tól lesz nyitva, a mosdójuk használható. Addig reggel 7 órától az Óváros tértől 50 méterre, a vár irányába levő Hősök kapujánál levő nyilvános WC-t tudjátok használni (200 Ft).
A túra közbeni ellenőrzőpontokon Tótvázsonyban, Szentgálon, Ajkán, Sümegen és Tapolcán is található mosdó.

Rajtszám, rajtoltatás és ellenőrzőpontok

A túrán résztvevők rajtszámot kapnak, amit a rajtcsomagban levő kábelkötegelővel lehet a kormányra rögzíteni. Opcionálisan elhelyezhető a rajtszám a ruházaton is, ehhez a nevezésnél találtok majd biztosítótűt.

A rajtoltatás idén az alábbi metódus szerint zajlik:
30 másodpercenként indítunk útnak 2 főt. Erre azért van szükség, hogy lehetőleg egyenletes ütemben hagyjuk el a várost, kisebb fennakadást generálva a forgalomban. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy nevezés után odagurultok a rajtkapuhoz és érkezési sorrendben útnak indítunk Titeket.

A tavalyihoz képest nem változtak az ellenőrzőpontjaink.
http://www.bakony200.hu/p/tavok-szintek-szintidok-es-utvonal.html


A Kab-hegyen és Kapolcson biztosítunk frissítést.
A Kab-hegy a veszprémi Horváth-kert Vendéglőé (
www.horvathkertvendeglo.hu), hiszen ők is elkötelezettek a kerékpár és triatlon sport mellett, így ezen a ponton az ő vendégei lesztek.

A kapolcsi frissítőponton pogácsával és házi szörpökkel vár a Kapolcsikum (bodza, szőlő, meggy, ribizli). (http://kapolcsikum.wix.com/kapolcsikum).

A tótvázsonyi Vígadó Söröző pedig 20% kedvezményt ad a fogyasztásból a túra résztvevőinek.


Időjárás
Ez mindig is kényes kérdés volt. Az Accuweather honlapja szerint akár meg is úszhatjuk minimális esővel, akárcsak tavaly.
<> Előrejelzés <>


Gyerektáv
A Gyerekeknek szóló túra 10:00-kor indul rendőri felvezetéssel Nemesvámosra és vissza. Nemesvámoson egy kis frissítő, a célban emlékérem várja a gyereket.

Útvonal
Tanulva a tavalyiból, idén 60 darab nyíl segíti majd az útbaigazítást. Kérlek figyelmesen közlekedj!
Az útbaigazító tábláink útirány változtatásnál és minden esetben a kereszteződések előtt helyezkednek el.


Az egyes távok térképeit itt találod:


200+CSÚCS térkép a Stravan letölthető: GPX, TCX
Útvonal: A túra kerékpárúton halad egészen Hidegkútig, ahol kerékpározásra kijelölt úton lehet menni Tótvázsonyig. Innen a 77-es úton kell folytatni a túrát és néhány kilométer után jobbra kanyarodni Szentgál felé, majd onnan vissza a Kab-hegy csúcsára. Ez után visszatér a 77-es útra és halad egészen Kapolcsig. A kapolcsi pont után visszafelé Vigántpetendnél kell figyelni, ugyanis először itt egyenesen kell haladni Puláig, majd ott balra Ajka-Padragkútig. Padragon a templomnál kell figyelni, hogy a Devecser közúti és mi táblánk irányába térjetek balra. Ajka várost félig megkerülve érkezünk az ellenőrzőponthoz. Innen egy rövid szakaszon vissza, majd Kolontáron, Devecseren és több kisebb településen át egészen Sümegig, ahol a 84-es főútról kell a Shell benzinkút és a Tesco után jobbra a parkolón keresztül a büfésorra kanyarodni. Majd a 84-esen továbbhaladva a lámpás kereszteződésben Tapolca felé kell venni az irányt. Tapolcán a temető szomszédságában vár a La Pergola pizzéria a pecsételésre. Végig a város fő utcáján és a 77-es úton egészen Vigántpetendig. Vigántpetendnél jobbra kell kanyarodni a faluba, fel a szerpentinen és Nagyvázsonyon, Vöröstón és Barnagon keresztül vissza Tótvázsonyig, ahonnan már ismerős lesz az út (kerékpárút).


100+CSÚCS térkép a Stravan letölthető: GPX, TCX
Útvonal: A túra kerékpárúton halad egészen Hidegkútig, ahol kerékpározásra kijelölt úton lehet menni Tótvázsonyig. Innen a 77-es úton kell folytatni a túrát és néhány kilométer után jobbra kanyarodni Szentgál felé, majd onnan vissza a Kab-hegy csúcsára. Ez után visszatér a 77-es útra és halad egészen Kapolcsig. A kapolcsi pont után visszafelé Vigántpetendnél jobbra kell kanyarodni a faluba, fel a szerpentinen és Nagyvázsonyon, Vöröstón és Barnagon keresztül vissza Tótvázsonyig, ahonnan már ismerős lesz az út (kerékpárút).


Csak CSÚCS térkép a Stravan letölthető: GPX, TCX
Útvonal: A túra kerékpárúton halad egészen Hidegkútig, ahol kerékpározásra kijelölt úton lehet menni Tótvázsonyig. Innen a 77-es úton kell folytatni a túrát és hamarosan jobb oldalon már látszik a Kab-hegy. A táblákat követve annak a csúcsára kell menni.


Sprint térkép a Stravan letölthető: GPX, TCX
Útvonal: A túra kerékpárúton halad egészen Hidegkútig, ahol kerékpározásra kijelölt úton lehet menni Tótvázsonyig. Innen a 77-es úton kell folytatni a túrát egészen Kapolcsig. A kapolcsi pont után visszafelé Vigántpetendre jobbra kell kanyarodni a faluba, fel a szerpentinen és Nagyvázsonyon, Vöröstón és Barnagon keresztül vissza Tótvázsonyig, ahonnan már ismerős lesz az út (kerékpárút).


Kicsi térkép a Stravan letölhető: GPX, TCX
Útvonal: A túra kerékpárúton halad egészen Hidegkútig, ahol kerékpározásra kijelölt úton lehet menni Tótvázsonyig majd ugyanitt vissza.


Akik nélkül nem jöhetett volna létre a túra:
            
.