Hasznos információk az idei túrára!

Kedves Résztvevők,
itt olvashatók a legfontosabbnak vélt információk a május 14-i Bakony 200 teljesítménytúráról.

Először is szeretném megköszönni, hogy idén is bizalmat szavaztál nekünk és eljössz a teljesítménytúrára!
Az idei túra időpontja egybeesik Veszprém egyik legnagyobb fesztiváljával, a Gizella Napokkal, ami várhatóan sok embert vonz a városba és nagy tömegre számíthattok. A békés együttélés miatt kérem, hogy körültekintően és megértően közlekedjetek Veszprém városában!

Változások a pályán 2017-ben
Új frissítő és ellenőrzőpont nyílt Nagyvázsonyban Petőfi utca - Kertalja utca sarka (tűzoltószertár). Vigántpetend felől Nagyvázsonyba érkezés után jobb oldalon található.
Az ajkai ellenőrzőpont a város közepébe, a Hild parkba került. Így most Padragkútnál nem kell balra kanyarodni a bányai útra, hanem egyenesen kell haladni Ajka centrumáig. Az ellenőrző és frissítőpont a kerékpárút mellett található, a Hotellal szemben.

Nevezések
Az előnevezéseket összesítettük, a végleges listát itt találjátok: http://www.bakony200.hu/p/elonevezesek.html

Frissítő és ellenőrzőpontok
A növekvő indulói létszám miatt a frissítő- és ellenőrzőpontok nyitvatartását is szigorítanunk kellett. Kérlek ezeket vedd figyelembe és tartsd be!
A frissítőpontok szolgáltatását szintén az alábbi linken találod:

Rajtszám
A rajtszámokat a kerékpár kormányára tudjátok rögzíteni, szemből jól látható módon.

Pálya jelölés
A pályát a tőlünk telhető leggondosabban táblákkal jelöljük (narancssárga alapon fekete nyilak). Ennek ellenére indulás előtt kérlek nézd végig az útvonalat, hogy merre is fogsz haladni! Az egyes távok térképét, itt találod:

Rajtoltatás
A rajtoltatás a tavalyival egyező módon zajlik: 30 másodpercenként indítunk útnak 2 főt. Erre azért van szükség, hogy lehetőleg egyenletes ütemben hagyjuk el a várost, kisebb fennakadást generálva a forgalomban. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy nevezés után odagurultok a rajtkapuhoz és érkezési sorrendben útnak indítunk Titeket.

Gyerektáv
A Gyerekeknek szóló túra 10:00-kor indul Nemesvámosra és vissza. Nemesvámoson egy kis frissítő, a célban emlékérem várja a gyereket. A táv teljesítői emlékérmet kapnak.

Parkolás
A rajthelyszín a Megyeház téri parkolóban lesz. Itt korlátozott mértékben tudtok parkolni. Amennyiben a parkoló elején kordonba botlatok, a parkoló megtelt. 
További parkolóhelyet a rajthelyszíntől délre (Egyetem utca irányába) érdemes keresni, mert a város közepén levő Gizella napi vásár miatt azon a részen várhatóan nagy lesz a tumultus. https://goo.gl/X9Iq0O

Étkezés, mosdó
A túra után egytál étellel várunk Benneteket Veszprém belvárosában, az Óváros téren a Decanter Bistroban. A bisztró az Óváros tér túlsó, vár felőli oldalán található, a tűztorony alatt. Az étterembe kerékpárt bevinni nem lehet, így előre gondoskodjatok a kétkerekű biztonságos elhelyezéséről! Az étterem teraszán egyszerre 20-25 fő tud helyet foglalni.
Egy nyilvános wc a parkoló déli oldalán található, melyet a túra résztvevői ingyenesen használhatnak.

Biztosítás
Az idei évben a Magyar Kerékpáros Szövetsége alá tartozik a Bakony 200 teljesítménytúra, így a szövetség biztosítását élvezheti mindenki, aki benevez és részt vesz a túrán.
A biztosítási kötvény itt található: http://bringasport.hu/wp-content/uploads/2015/07/DOC170615-17062015101324.pdf
A túra általános szabályzata minden résztvevőre vonatkozik, amelynek tudomásul vételét a rajtszám átvételénél aláírással igazolni kell.

A Kab-hegyből sosem elég!
Ha Te is így gondolod, akkor a július 23-án ott a helyed a Kab-hegyi időfutam versenyen! Nevezz és hajtsd meg a hegyet újra!


Akik nélkül nem jöhetett volna létre a túra:
         

A szervező csapat nevében jó felkészülést és balesetmentes túrázást kívánok:

Tóth András
főszervező
.