Hasznos információk

Melyik távot válasszam?
A Kicsi táv a keveset bringázóknak, a családosoknak, a túrát gyerekkel teljesítőknek javasolt. A Sprint és Csak CSÚCS távok már igényelnek némi "előképzettséget", tehát aki heti szinten nyeregbe pattan, annak ezek a távok lesznek a megfelelők. A kettő táv szinte azonos hosszúságú, a Sprint táv vidéki hangulatot, a Csak CSÚCS pedig egy szuper Kab-hegyi kilátással száll versenybe a kegyeidért. A 100+CSÚCS, 200+CSÚCS távok pedig a kihívást keresőknek és az edzettebbeknek szól. Ezek a távok a nyeregben töltött idő miatt nagyon jó felkészülés lehet egy országúti, hegyikerekpáros vagy akár egy triatlon versenyre is. A túra történetében minden évben láthattunk erre példát, hiszen számos versenyző tette nálunk tiszteletét az elmúlt években is.

A Bakony 200 teljesítménytúra egy verseny...
Dehogy! Noha felírjuk az indulási és érkezési idődet és megemlékezünk az adott távot leggyorsabban teljesítőről, de nem arról szól, hogy egymással versenyezzetek!

Kinek ajánljuk a Gyerek távot?
A Gyerektáv, pontosabban a túravezetéssel induló 13 kilométeres Gyerek távok azon fiataloknak szólnak, akik szabadidejükben már 
szívesen kerékpároznak. Ehhez szeretnénk egy újabb lehetőséget kínálni, hogy ezúttal ezt szervezett és vezetett körülmények között is megtehessék.
A Children and Bike egy kerékpáros rendezvény-sorozat kezdeményezés, aminek keretében a 2016-os évben három alkalommal biztosítunk kerékpározási lehetőséget a gyermekek számára.
A Children and Bike kategóriában induló gyermekek az alábbi feltételekkel vehetnek részt a túrán.

Egyénileg vagy csoportosan?
Ezt a kérdést rád bízzuk! Alapvetően egyéni teljesítésű a túra, de minden évben vannak kisebb-nagyobb együtt bringázó csoportokat, baráti társaságok.

Ezekre figyelj!
- A bringád legyen megbízható és feleljen meg a KRESZ-nek!
- Öltözz rétegesen és az időjárásnak megfelelően!
- Hozz (nap)szemüveget is!
- A lámpát se felejtsd otthon, mert az is kötelező tartozék a kerékpáron!
- Tegyél be pótbelsőt és néhány szerszámot, ami az apróbb hibák megszereléséhez kell.


Szabályok:

Az általános részvételi szabályok kivétel nélkül vonatkoznak mindenkire. Kérlek ezt olvasd el és tartsd be! 


Tóth András, 2016.március 30.
.